IAURTIERA - Aparat pentru Iaurt de casa Natural ProBio

IAURTIERA - Aparat pentru Iaurt de casa Natural ProBio

Cod Produs: VS72
Disponibilitate:
Pret: Lei: 230.00
Descriere

Aparatul de iaurt Vegan Star realizat in Austria este ideal pentru a obtine iaurt de casa, 100% Natural pe care aveti incredere sa-l dati intregii familii.  Este recomandat mai degraba un singur recipient pentru toata cantitatea de iaurt decat mai multe borcanele mici! Intr-un recipient de 1L asa cum este aparatul de facut iaurt Vegan Star se dezvolta mult mai bine si mai multe probitice. Ce sunt probioticele? Probioticele sunt cumva antibiotice naturale care sustin sistemul imunitar si ne intaresc in fata bolilor. Foarte multi dintre noi nu stim foarte clar ce sunt probioticele dar stim ca iaurtul, kefirul sau muratorile sunt sanatoase. Motivul pentru care aceste alimente sunt atat de sanatoase este acela ca sunt bogate in bacterii sanatoase. >> Cititi mai multe informatii in articolul dedicat probioticelor din site-ul >> prodieta.ro << 

Importanta probioticelor a fost evidentiata pentru prima oara in anul 1907 de catre Metchnikoff, laureat al premiului Nobel, care lucra la Institutul Pasteur din Paris si care a fost impresionat de sanatatea, robustetea si longevitatea taranilor bulgari care obisnuiau sa aiba in alimentatie lapte batut.

In special mamicile care au inceput diversificarea alimentatiei bebelusului sunt in cautarea unui iaurt bio cu proprietati benefice reale si 100% natural pentru bebelusul lor. Cea mai buna solutie pentru bebe mic, pentru copii si pentru intreaga familie este iaurtiera, aparatul de facut iaurt in casa! Iaurtiera este potrivita atat pentru lapte de vaca cat si pentru lapte de soia pentru a obtine iaurt de casa plin de probiotice.

Cum preparam iaurtul din lapte de vaca cu ajutorul iaurtierei: Se va spăla cu apă curată şi detergent recipientul detaşabil de iaurt de lapte înainte de prima utilizare. Se clateste bine. 1. Se fierbe 1 litru lapte şi se pune în recipientul aparatului. Laptele pasteurizat din comert se va introduce fara fierbere in prealabil! 2. Lăsaţi laptele să se răcească la 42 de grade şi adăugaţi fermenţii necesari în preparare- amestecaţi laptele până când se dizolvă fermenţii. Dacă utilizaţi fermenţi disponibili în comerţ, ţineţi cont de indicaţiile respective. Pe viitor veti refolosi iaurtul obtinut de dvs. si veti obtine iaurt proaspat. 3. Puneţi aparatul în funcţionare introducând cablul în priză. Led-ul din faţă se va aprinde roşu. 4. Lăsaţi aparatul să funcţioneze 8 ore - pe cât posibil fără să îl zdrucinaţi 5. După acest timp scoateţi cablul . 6. Pentru valorificarea aromei iaurtului recipientul trebuie lăsat în frigider timp de 12 ore. Dacă utilizaţi fermenţii dezvoltaţi de noi în iaurtul din faza 1 şi faza 2 , procedaţi precum în cazul preparării iaurtului de soia. Utilizaţi pentru faza 1 : 3 grame= 1 linguriţă, pentru faza 2-iaurt cremă: 1 pliculeţ.

Cum preparam iaurtul din lapte de soia cu ajutorul iaurtierei: Se va spăla cu apă curată şi detergent recipientul detaşabil de iaurt de lapte înainte de prima utilizare. Utilizaţi în prepararea acestuia ori laptele de soia existent în comerţ, ori laptele de soia preparat de dvs. Dacă vă preparţi individual laptele de soia se recomandă utilizarea a cel puţin 300 g boabe de soia înmuiate pentru 1000 ml lapte de soia. Acest lucru este necesar pentru a obţine conţinutul ideal de grăsimi. 1. Se fierbe 1 litru lapte de soia sau se utilizează imediat după preparare 2. Pentru a obţine un iaurt într-adevăr consistent de soia vă recomadăm utilizarea feremenţilor Faza 1 şi Faza2/iaurt cremă, special dezvoltaţi de noi în laboratorul nostru. Faza 1 (3-6 grame=1-2 linguriţe) pe care le adăugaţi în laptele care fierbe(1000ml). La final amestecaţi în lapte până ajunge la temperatura de 42 grade. Utilizarea fazei 1 asigură duritatea şi stabilitatea iaurtului. Dacă utilizaţi fermenţi disponibili în comerţ, respectaţi indicaţiile respective. Inoculaţi laptele abia când acesta s-a răcit la 42 de grade. Faza 2/ iaurt cremă se adaugă cînd laptele de soia se află la temperatura de 42 grade - se amestecă bine până când se dizolvă fermeţii. 3. Laptele inoculat se pune în recipientul aparatului de iaurt Vegan Star şi se introduce înapoi în aparat. 4. Se pune aparatul în funcţiune prin introducerea cablului. Se aprinde roşu led-ul din partea din faţă. 5. Lăsaţi aparatul să funcţioneze 8 ore - pe cât posibil fără să îl zdrucinaţi 6. După acest timp scoateţi cablul . 7. Pentru valorificarea aromei iaurtului recipientul trebuie lăsat în frigider timp de 12 ore. Pont de economisire: suprainocularea! Păstraţi 4 linguri din iaurtul preparat individual şi inoculaţi cu acesta următoarea cantitate de lapte- în locul fazei 2 /iaurt cremă. Acest lucru poate fi repetat de maxim 10 ori! Fermenţi faza 1 şi faza 2 /iaurt cremă- Se recomandă în special pentru prepararea iaurtului de soia! Aici este vorba de fermenţii special dezvoltaţi şi selectaţi , de noi în laboratorul nostru , care fac posibilă prepararea unui iaurt cremos şi consistent. Faza 1 este decisivă pentru consistenţa iaurtului dvstestaţi şi dvs la ce cantitate (3-6 grame) iaurtul dvs are gustul cel mai bun! Ambii fermenţi sunt 100% naturali şi biologici! Cu cît se maturizează mai bine culturile dvs de iaur , cu atât mai benefic este iaurtul pentru sănătatea dvs! Ponturi pentru gurmanzi: Dacă dorişi un iaurt deosebit de cremos şi omogen , amestecaţil după preparare cu mixerul. În acest caz trebuie să utilizaţi 6 grame de ferment faza 1 în stadiul de preparare. După amestecarea cu mixerul vă puteţi decide şi asupra modificărilor de gust.

Date Tehnice: Model Aparat de iaurt Vegan Star Capacitate: 1 litru Suprafaţa bazei: 13x13 cm Înălţime: 27 cm Greutate: 800 grame Capacitate de încălzire: 12 waţi Tensiune: 230 Volţi, 50 Hz CE

Reţete de iaurt

El=lingura , Tl = linguriţă

Iaurt de vanilie reteta: ¼ iaurt soia, 2 linguri zahăr fin de trestie de zahăr, 1 linguriţă vanilie autentică Se amestecă iaurtul de soia cu zahărul şi vanilia - se potriveşte mai ales cu găluşte dulci

Sos de salată cu iaurt de soia reteta: ¼ l iaurt de soia, 1-2 linguri suc de lămâie, 1 căţel de usturoi, sare de plante, arpagic proaspăt. Toate ingredientele se pisează foarte fin în mixer(se adaugă eventual puţină apă)

Iaurt de scorţişoară şi afine reteta:Pentru 2 persoane: 300 g iaurt, 200 g afine, 2 linguri miere, 1 linguriţă scorţişoară Se spală afinele şi se lasă să se scurgă iar apoi se zdrobesc uşor cu o furculiţă. Iaurtul se amestecă într-un castron cu scorţişoara şi mierea şi se adaugă afinele. Iaurtul se împarte în felii şi se serveşte. În loc de afine se pot utiliza: zmeură, kiwi, portocale etc. 

Iaurt de piersici reteta: 6 piersici coapte(aprox. 1 kg.) 3 mere, 1 pepene, 3 linguri migdale ascuţite, 1 lămâie(a se stoarce), melisă de lămâie, pahare de iaurt, 4 linguri miere, 12 petale de melisă,. Se spală piersicile proaspete şi merele şi se usucă. Se împart fructele în jumătăţi şi se taie bucăţele. Se amestecă fructele cu migdalele şi sucul de lămâie. Se amestecă iaurtul cu mierea şi se pun la rece.

Iaurt de portocale - banane - cocos reteta: 1 portocală, ½ banane, 5 g fulgi de cocos, 100 g iaurt Se filtrează portocala şi se taie mărunt, se pisează banana cu furculiţa. Se amestecă toate ingredientele.

Iaurt de ovăz şi zmeură reteta: 100 g iaurt, ½ linguriţă fruct de zmeură, 5 g tărâţe Sănătos şi gustos! Se amestecă pur şi simplu ingredientele.

Iaurt de prune reteta: 100 g iaurt, 10 g balast de prune, 5 grame fulgi de ovăz. Pentru digestie! Se amestecă bine ingredientele si gata!

Îngheţată de iaurt de mure reteta: 125 g mure, 40 g zahăr pudră, 1 ou proaspăt, 75 g iaurt. Se spală murele proaspete( se lasă la înmuiat în apă rece). Se pisează. Se strecoară terciul de mure cu o sită. Se bate oul şi zahărul pudră până când se obţine o cremă. Se amestecă din când în când în terciul de mure şi iaurt. Compoziţia se toarnă în forme de îngheţată(aproximativ 50 ml volum) sau în pahare înguste înalte. Se lasă în congelator cel puţin 6 ore.

Îngheţată de iaurt de fragi Fragii sunt foarte adecvaţi pentru prepararea îngheţatei. Acestea nu trebuie strecurate. Preparare precum îngheţata de iaurt de mure.

Salată cu iaurt de banane 4 porţii: 2 linguri stafide, 100 ml apă fiartă, 2 linguri migdale decojite şi tocate mare, 1 ceaşcă iaurt,1 pahar smântână acră, cardamon, chimion, 1 banană. Stafidele se înmoaie aproximativ 15 minute în apă fierbinte şi se scurg- se amestecă într-un castron cu migdalele, iaurtul, smântâna, miere şi condimente. Se decojeşte banana şi se taie în felii subţiri şi se adaugă în castronul cu sosul de iaurt şi smântână. A se lăsa puţin să stea înainte de a se servi.

Dressing de iaurt fructat de zmeură: 2 linguri iaurt, 4 linguri ulei de in, 2 linguriţe marmeladă de zmeură, 2 linguriţe oţet de vin,1-2 linguriţe fructoză, 1 linguriţă muştar, sare , piper. Iaurtul se amestecă împreună cu uleiul. Se adaugă marmelada de zmeură, oţetul, zahărul şi muştarul, şi se amestecă. La final se adaugă sare şi piper.

Sos de iaurt din plante: 6 linguri iaurt, 3 l creme fraiche, mărar, sare, piper,suc de lămâie. Se amestecă iaurtul cu creme fraiche, sare , piper,mărar şi lămâie. La final se adaugă plante tăiate mărunt. În special ca sos pentru ardei, morcovi sau castraveţi, şi de asemenea ca şi garnitură pentru cartofi copţi.

Reteta de Tzatziki grecesc: 1 castravete, 150 g iaurt, 250 g brânză de vaci, 4 căţei usturoi, mărar , ulei de măsline, oţet, sare, piper. Castravetele se curăţă de coajă şi se dă pe răzătoare. Se amestecă iaurtul cu brânza de vaci , apoi cu restul ingredientelor şi se potriveşte după gust.

Produse asemanatoare